Sunday, 27 March 2011

we should be living in the moment.

assalamualaikum,
pagi yang sejuk,boleh tahan sejuk,
dilarang utk menyambung tido,
nyenyak tido sejuk sejuk,
tetapi ada tanggungjawab yang perlu dilaksanakan,
daku pon bangun.

aku rase terbukak pagi ni,lalu saya pon bukak.
bukak laptop,bukak baju,bukak lampu(pagi2 pon bukak lampu) xpe mlm saya tutup lampu ye.
bukak facebook tertengok pada bahagian "see friendship" antara saya dan si'die'.

tolonglah,tolonglah kejutkan daku dari tido.
kerana manusia pon sepatutnya tido maksimum pon 8 jam sehari.
nye pon nye.
saya scroll down page "see firendship" tersebut.aha
tgk pada post2 yg awal2 dulu,
ye seperti biasa lelaki yang should make the first move kan.
ape kontent dlm post saya tu xbolehlah nk bagitahu kan.
semua nk bagitahu susah jugak.

saya banyak menghabiskan masa saya memikirkan benda2 yg x sepatutnya saya fikir.
i'm not living in that moment, once a wise man said.
sebenarnya banyak sungguh yang saya dah terlepas eventhough sekarang ni saya dgn die.

bercinta boleh,tapi ada batasannya saya tahu.
tapi ini juga nikmat2 yang tidak dapat dilihat dgn mata bogel kite.
mintak seribu maaf atas kesalahan diri.
dan juga terima kasih kepada siapa2 yg berkenaan kerana menyedarkan aku utk live in the moment.especially yang tersayang.thank u.

Saturday, 26 March 2011

rokok peneman ketika sunyi dan happy.

complication.
assalamualaikum,
rokok bukan benda biasa,
ramai yang menghisapnya,
saya sendiri pon sama.

pernah ke terfikir nak berhenti.
pernah ke terfikir dah hitam mane jantung aku ek.

semuanya bermula dari zaman pre-universiti.
zaman sekolah to be more precise.
zaman remaja ke.kan?
semalam aku dengan teman(bukan nama sebenar),
lepak2 berisi,bincangkan pasal isu ni jugak r.
tu yang harini terfikir balik.
dah hitam mane jantung aku.
sama hitam mcm kucing hitam lagu buatannnn......(ape name band tu??aduh lupe plak)
x kesahlah.
back to the story,
aku dgn teman aku ni bincang2 sesi bual2.
sebab selama seminggu ni busy dengan kelas dari siang sampailah ke petang.
xde mase nk lepak2 doh.
haha.dok!
rokok ni mainly semua start dari zaman2 belom matang lagi.
so otak tu x terfikir lagi complication yang akan dapat di masa depan.

ramai juga para perokok yg dari kalangan wanita.
"relax r bro, open r sikit otak lu"
:)
ok,aku open sikit pemikiran aku.heh.

tadi lepas satu *** tiba2 terfikir plak dalam pale hotak aku.
pehal saket semacam je jantung aku ni.
ishh.dah bahaya ni.
tp slow2 aku hembuskan.slow2 je.
pastuh otak berjalan lancar semula sambung terfikir lagi.
mesti dah hitam kan jantung aku ni.hmmmm....
hah,baru teringat nama band tu, Bittersweet.


Friday, 25 March 2011

dunia lelaki dalam dunia sebenar

Assalamualaikum,
Seperti mana yg tertera di bahagian "about me" saya,
Sayalah lelaki tersebut.
Sudahlah tentu seorang lelaki mempunyai mata,mulut,telinga dan deria2 manusia yang lain saya malas mahu terangkan satu demi satu.Anda mempunyai akal bukan begitu.
Sebut pula pasal akal, tidak semua mempunyai akal,
seperti mug saya,meja,kerusi,bantal dan tong sampah.

Dunia seorang lelaki,
tegas,rilek,cool,tenang,berkepimpinan,segak,kacak,murah dengan senyuman.
ni tidak berkenaan dgn spespe k.
saya tertanyatanya,
kenapa zaman sekarang ni,ade yang mengklasifikasikan (fuyoh!) mana satu perempuan yang boleh dibuat bini,dan mane yang boleh buat utk enjoy je.geli2 je.
terasa offended x kaum hawa?takkanlah offended?mesti korang semua dah tahu kan.
"nahh,i'm not offended at all,this is not something new."
:)

dan pernah tak korang terfikir korang dlm golongan mane?ataupon korang rase ideologi ini x betol pon,tak kesah pon,kalau dah jodoh,kalau dah cinta,maka butalah.
memang betol.
semalam saya baru tgk pornografi,bukan fotografi ke ape,
sex di kalangan kite remaja ni mcm dah biasa,
xperlu menidakkan.banyak n berlambak pornografi melayu.
yang paling banyak budak2 sekolah.
budak2 sekolah?!haha
lesbian berterabuh.
saya tak patut buat blog berkenaan dgn tajuk ni.sebab saya jenis yang ingin sangat hormat kaum adam dan hawa saya.especially ibu bapa saya dan teman wanita saya.
ada tertinggal subjek pendidikan agama islam ataupon sivik ke waktu belajar dalam primary school kite dulu?
oklah benda pon dah jadi,dah banyak dah.

"perempuan yang baik utk lelaki yang baik"
tolonglah ye para2 wanita yang ada di luar sana,
tolonglah jage diri anda dgn baik dan menjadi seorang hamba tuhan yang baik,
kalau dah ramai perempuan yang rosak, lelaki yang baik ni nk dapat perempuan yang baik dari mana?
dan memang juga betol salah lelaki di luar sana,
"dah boyfriend mintak,nanti kalau tolak,dia dah x sayang saya."
:)
so berlakulah suatu hubungan intim.

ye minta tolong ye jaga diri baik2.
sebab one day nanti korang akan kahwin dan mendirikan sebuah rumah tangga bersama suami anda,biarlah suami anda menjadi orang yang pertama utk ke 2nd base anda tu.

terima kasih.




a head start.


pen merah,
pen biru,
anis nadhirah,
i love you.